Satellite Internet forum
http://www.satsig.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
Service Providers >> TooWay and KA-SAT satellite >> Downstream - Low signal
http://www.satsig.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1384185024

Message started by Luque on Nov 11th, 2013 at 3:50pm

Title: Downstream - Low signal
Post by Luque on Nov 11th, 2013 at 3:50pm
Hello ,
A few days ago the downstream signal fell to 6 or 7 dB .
Upstream is fine - 11 dB .
Antena did not move from her position .
I attach the signal level in the last 2 days .
Can you help me ?
Thanks
1.jpg (39 KB | 142 )

Title: Re: Downstream - Low signal
Post by Luque on Nov 12th, 2013 at 8:33am
In a few days I'll go to my client to adjust the antenna , maybe this is the problem .
Meanwhile , maybe can get a tip from someone who had the same problem .
Thanks !

Title: Re: Downstream - Low signal
Post by Hipolito Gonzalez on Nov 13th, 2013 at 12:00pm
Hello my friend...

1.- How did you get this graphics? Do you enter in the modem?

2.- The SNR is not the SIGNAL. SNR is the distance between the signal and the NOISE. Is the separations.....

Sometimes, the noise is closer to the signal, for the weather, and the SNR is not only in your side, some time ago, I had ( and a lot of people ) a signal cutoff, the SNR was close to 1, and the problem were in Turin, Storms.... but in our side, the antennas were ok...

Title: Re: Downstream - Low signal
Post by Luque on Nov 21st, 2013 at 9:59am

wrote on Nov 13th, 2013 at 12:00pm:
Hello my friend...

1.- How did you get this graphics? Do you enter in the modem?

2.- The SNR is not the SIGNAL. SNR is the distance between the signal and the NOISE. Is the separations.....

Sometimes, the noise is closer to the signal, for the weather, and the SNR is not only in your side, some time ago, I had ( and a lot of people ) a signal cutoff, the SNR was close to 1, and the problem were in Turin, Storms.... but in our side, the antennas were ok...



Hello ,

1. About graphics :
I entered the portal page: https://external.skylogicnet.com/oss
You need a username and password

2. The SNR is not the SIGNAL .... ?!!!!?????
I never said this thing !!!!
In my graphic are the downstream and upstream parameters , this parameters you find in OSS Portal .

I think you did not understand my problem .
I have problems with downstream parameter that is too small . I have no problem with SNR . My SNR is ok .

Title: Re: Downstream - Low signal
Post by Admin1 on Nov 21st, 2013 at 7:36pm
I think the misunderstanding is due to the word 'signal' in the original posting, which should have read 'SNR', so as to correspond with the graphic.

As I see it, there IS a problem with the downstream SNR. It is too low.  The graphic suggests it should be at least 10 dB. ( green dashed line)

Title: Re: Downstream - Low signal
Post by Hipolito Gonzalez on Dec 7th, 2013 at 10:42am
Yes, I misunderstanding. I'm sorry.
How did you get access to this portal?

Is very interesting this graph.

Title: Re: Downstream - Low signal
Post by pladecalvo on Dec 27th, 2013 at 7:05pm
The link he gave doesn't work.

Title: Re: Downstream - Low signal
Post by bigdishsat on Dec 27th, 2013 at 10:48pm

wrote on Dec 27th, 2013 at 7:05pm:
The link he gave doesn't work.


Actually, that link does work but you have to be authorised by Skylogic to access the OSS portal ... it's only available to a handful of resellers.
:)

Title: Re: Downstream - Low signal
Post by pladecalvo on Dec 28th, 2013 at 6:02am

wrote on Dec 27th, 2013 at 10:48pm:

wrote on Dec 27th, 2013 at 7:05pm:
The link he gave doesn't work.


Actually, that link does work but you have to be authorised by Skylogic to access the OSS portal ... it's only available to a handful of resellers.
:)
OK thanks. The great masses of the unwashed are not admitted!  ;D

Powered by YaBB 2.5.2!
YaBB Forum Software © 2000-. All Rights Reserved.