Home page of Satellite Internet and Information

Satellite Internet Forum.

Welcome, Guest.
Welcome to this satellite broadband discussion forum. Wherever you are and whatever your problem we are here to help each other. Connecting to the internet via satellite is not always easy but is critically important to those in remote places or with poor terrestrial infrastructure. Both service providers and customers are encouraged to contribute. Register at the bottom of the forum home page if you wish to contribute or ask question. Read the Forum rules.
      Satellite Internet Forum : Home Page          
Pages: 1

how can open transmit

(Read 2054 times)
Ex Member
Ex Member


Jun 21st, 2008 at 9:57am  
i want help me evry one on this forum

now i change my ISP to onther ISP company,  after finsh

install option file and packg LED recever up but transmit

no work and LED network red

i think old ISP make block on transmit
how can open this block Please

regard
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #1 - Jun 21st, 2008 at 2:01pm  
If you have an RX LED illuminated then the problem is more than likely:

1. The HUB still has you deactivated
2. The Modem doesnt know its location (FSD is provided via hardcoding in the opt or by gps_input device).  Without an FSD value the transmitter will remain muted.
3. Your Rx SNR is so low the transmitter is remaining muted (thus meaning you need to peak and pol (check this in telnet by typing rx snr at the prompt).  The value needs to be greater than 6 db (C/N) to transmit....optimal (most budgets) are around 10.0db+ but 6 will enable the transmitter.
4. You have a problem with the iDirect box itself (least likely of the 4 recommendations).  

My guess is you are still deactivated or the Hub operator has not configured your Fixed location or Mobile parameters (whichever applies). That, or you are way off peak/pol.

Do you know if you are operating that box GEO FIXED (lat/long hardcoded) or as a MOBILE remote (GPS input device providing NMEA)?
Back to top
« Last Edit: Jun 21st, 2008 at 9:19pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #2 - Jun 21st, 2008 at 9:21pm  
I just noticed that you said your NET LED is RED.  If that is the case, you may have a hardware problem or incorrectly loaded the software on the iDirect unit.

What version did you install?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #3 - Jun 23rd, 2008 at 4:07pm  
thank you mr TDMAMike for reply

new campny ISP take my old modem and swap with new modm idirect .
but old modem install v 8.0.1

regard
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #4 - Jun 23rd, 2008 at 7:59pm  
So the modem you are having issues with is version 8.0.1?  

Did you load the software (packages) yourself?

If so, confirm with me that you loaded the BSP, followed by the 8.0.1. image...and (lastly) its associated options file?

M

Back to top
« Last Edit: Jun 24th, 2008 at 5:59pm by N/A »  
 
IP Logged
 
Pages: 1