Home page of Satellite Internet and Information

Satellite Internet Forum.

Welcome, Guest.
Welcome to this satellite broadband discussion forum. Wherever you are and whatever your problem we are here to help each other. Connecting to the internet via satellite is not always easy but is critically important to those in remote places or with poor terrestrial infrastructure. Both service providers and customers are encouraged to contribute. Register at the bottom of the forum home page if you wish to contribute or ask question. Read the Forum rules.
      Satellite Internet Forum : Home Page          
Pages: 1

in 3100 Tx is not Trying , for Network what's prob

(Read 1972 times)
Ex Member
Ex Member


Aug 3rd, 2010 at 5:19pm  
My  Anten & LNB , BUC is Correct & GEo Location in any 3100 modem is correct & Rx tx network is Lock (green).

I recover 4 modem 3100 IDirect
option & package 7.0.1.2

Rx modem is Lock
Tx is't Trying & Not Networking

I have any modem3100 test & Tx is Lock & networking is LOCK (green) ,

what's problem ?

please help me

What's problem ?
what can i do ?

Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #1 - Aug 4th, 2010 at 7:43am  
Dear farhadferyfrt

It seems vendor locked the modem that you are trying to online with other service provider. I mean RLOCK. The two parties could help you iDirect or your last service provider to unlock the modem.

Regards,

Jawad Malik
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #2 - Aug 4th, 2010 at 2:23pm  
RLOCK is not likely to be the issue, at least there's not enough info to tell.

If the modem has green Rx LED that means you are locked to the carrier, good start.  the Tx LED will only come on when the hub tells the modem to Tx, so the first point you should check is with the hub provider that you are enabled in the NMS and that he can see sweeps in iMonitor being sent to you remote.

If you have telnet access to the remote, you can also type Rx ACQ at the prompt and see if you are receiving the acq commands from the hub, if you are not then your system will never try to transmit. 

I am assuming you have check the back of the modem and have no Red LED.

So first of all, check the modem is being sent sweep messages from the hub, check the modem is receiving them.  if not it will never even try to transmit and you will never join the network.   Be very sure that the modem configured in the hub is configured with exactly the same serial/modem type also, or the sweep will be missed.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #3 - Aug 4th, 2010 at 2:43pm  
thanq for answering

I have any modem & test Now in my Hub & Tx is LOCK & green

only 4 modem in my room & only that's not Tx lock

only Rx is Lock for 4modem.
& NOC is Push it , Reset it & Modem Try to Lock Tx but is not work to Lock & Network Locking.

Tx Voltage  is Correct & I test with multimeter'

my hub is true.

can I reset Tx program or file in modem ?

I have FPGA 3100 Idirect & Then copy to FPGA Driver with WinScpc & modem Rx is Run, if I can realy work for Tx ?!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #4 - Aug 25th, 2010 at 7:40am  
maybe try deleting it from the NMS, and recreating it.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1