Home page of Satellite Internet and Information

Satellite Internet Forum.

Welcome, Guest.
Welcome to this satellite broadband discussion forum. Wherever you are and whatever your problem we are here to help each other. Connecting to the internet via satellite is not always easy but is critically important to those in remote places or with poor terrestrial infrastructure. Both service providers and customers are encouraged to contribute. Register at the bottom of the forum home page if you wish to contribute or ask question. Read the Forum rules.
      Satellite Internet Forum : Home Page          
Pages: 1

Alternating TX and NET LEDs

(Read 1460 times)
Ex Member
Ex Member


Sep 27th, 2010 at 6:12pm  
Hello All,

I've stumbled across the Satellite Signals Web forum researching other issues in the past, and now I have new problem that has us stumped.

We had an iDirect 3000/3 watt system up and running for two days with no problems. Now lost service and the TX and NET LEDs are alternatively blinking and system will not connect:

TX - Green, 1 second on
then
NET - Orange, 3 seconds on

Have not seen this combination before. Other lights normal.

Is there an extended troubleshooting guide to the LED codes, or can anyone shed light on this issue?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #1 - Sep 27th, 2010 at 10:56pm  
The TX illuminating is normal.  That is indicative of the modem attempting to burst back to the Hub Line csard.  NET being orange is also normal because you are out of the network.

1.  Have the hub check you power levels.  You may need to be probed into the network.
2.  Have the hub confirm you are able to put up a CW and modulated carrier (the MOD carrier confirms that your SSPA is functional). 


Does the NET LED ever green up?  Even briefly?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1