Advertisment: Broadband via satellite
Advertisment: Planet Earth rotating animation

www.satsig.net

Satellite Internet Forum.

Welcome, Guest.        Forum rules.
      Home            Login            Register          
Pages: 1

activation problem

(Read 6273 times)
ozsuakin
Member
★★
Offline



Posts: 8
Jan 30th, 2012 at 4:03pm  
hello, everybody, in the activation page, my control information as belows:

Status      OK
User Terminal MAC      00A0BC2643EE
Forward Link SNR      8.4 dB
Return Link SNR      12.2 dB
Your IP address      10.167.1.207

forward link snr is red color, any problem with this? 8.4 is enough for activation?

Thanks for helps...
Back to top
 
 
IP Logged
 
creusetec
Member
★★
Offline



Posts: 27
Reply #1 - Jan 30th, 2012 at 10:48pm  
If its in red its not good I would re check the dish alignment
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
bigdishsat
Member
★★
Offline



Posts: 46
France
Reply #2 - Jan 30th, 2012 at 10:59pm  
If the Forward Link signal is too low, the SNR figure will be displayed in Red and the page where you enter the activation code will not be displayed.

You either have very heavy rain or your dish is very slightly mis-pointed. Access your modem page (192.168.100.1) and go into install mode (/install), and tick your spot beam and click on the arrow.

Your Tria should give you the 'found satellite' signal which is like a mobile phone tone ... then do the fine pointing procedure again using the elevation and azimuth adjustment bolts.

Good luck.

Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
ozsuakin
Member
★★
Offline



Posts: 8
Reply #3 - Feb 2nd, 2012 at 1:40pm  
thanks for ur replies
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1