Logo

Satellite Internet Forum.

Welcome, Guest. Please Login
Welcome to this satellite broadband discussion forum.  Wherever you are and whatever your problem we are here to help each other. Connecting to the internet via satellite is not always easy but is critically important to those in remote places or with poor terrestrial infrastructure.  Both service providers and customers are encouraged to contribute.  Click Register at the bottom if you want to join. Read the Forum rules.
      Satellite internet forum            Help            Search            Login          
Pages: 1

Disconnection on some spot beams

(Read 1918 times)
Hipolito Gonzalez
Senior Member
***
Offline



Posts: 105
Spain
Gender: male
Disconnection on some spot beams
Sep 30th, 2013 at 8:29pm
 
Some customers are reporting disconnections on some beams. I am without problems yet, but i donīt know in the future.

Back to top
 

...   ...
WWW | MSN | Skype/VoIP | ICQ | YIM  
IP Logged
 
Flemming
Member
**
Offline



Posts: 5
Re: Disconnection on some spot beams
Reply #1 - Oct 1st, 2013 at 10:12am
 
Still no network connection on my beam (Provence region). Been down since late afternoon yesterday. Europasat posted outage message at 18.40 yesterday. Since then nothing. Nada. At least an update on the nature of the problem would be useful. 
Back to top
 
 
IP Logged
 
Flemming
Member
**
Offline



Posts: 5
Re: Disconnection on some spot beams
Reply #2 - Oct 2nd, 2013 at 6:24pm
 
Problem resolved. And it turned out to be at my end. Called Europasat's technical department, who advised me to try to connect a computer directly to the viasat modem. It turned out that the internet signal was fine coming out of the modem, but it sort of disappeared going through my router, an Apple Airport Express. It had been working perfectly since I installed it a year ago, but a recent software update seems to have confused the allocation of IP addresses across my network. The very helpful Europasat technician recommended that I change the IP address allocation (see https://discussions.apple.com/thread/3692977?start=0&tstart=0). i also changed my network name throughout my system. Now everything is back to normal.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1