www.satsig.net

Satellite Internet Forum.

Welcome, Guest.        Forum rules.
      Home            Login            Register          
Pages: 1

STRANGE BEHAVIOUR ON IDIRECT MODEM.PLS I NEED HELP

(Read 3101 times)
Ex Member
Ex Member


Jun 17th, 2007 at 4:00pm  
I HAVE A 2.4 METERS DISH,  C-BAND, 5 WATT BUC, IDIRECT 3000 AND 5000 SERIES. IM TRYING TO LOCK ON TO NSS7. I HAVE MY RX LOCKED BUT I CANT TRANSMIT, I HAVE CHECK THE CABLE, THE CONNECTOR, THE BUC.... I MEAN EVERYTHING THAT HAS TO DO WITH THE TRANSMIT YET STILL DONT HAVE TX LOCK. I HAVE RELOADED THE IMAGE FILE AND OPTION FILE TO NO AVAIL. PLS I NEED SOMEONE TO HELP OUT. MY CLIENT IS ON MY NECK RIGHT THREATENING TO REVOKE THE CONTRACT.
THANKS,
SAM
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #1 - Jun 20th, 2007 at 10:30am  
Have you managed to sort the problem out? If not, could you send me a pic of the installation?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #2 - Jun 20th, 2007 at 11:59am  
THANKS FOR YOUR RESPONSE. PLS SEND ME YOUR MAIL ADDRESS TO ENABLE ME SEND U THE PIC OF THE VSAT INSTALLATION.
tHANK,
Sam
Back to top
 
 
IP Logged
 
ITCITY GLOBALCOMMUNICATIONS
Senior Member
★★★
Offline



Posts: 83
Reply #3 - Jun 23rd, 2007 at 6:17pm  
After getting rx lock on the modem do you contact your ISP or Satellite provider for Cross pol and 1db Compression Test ? You can contact me for more troubleshooting tips on my Y! Messenger-

lukinguy@yahoo.com
Back to top
 

Engr.A.O. Lukmon  CTO  ITCITY GLOBALCOMMUNICATIONS  234-805-6363230 / 2348025171
YIM  
IP Logged
 
sb
Member
★★
Offline



Posts: 31
Reply #4 - Jun 25th, 2007 at 1:12pm  
check your option file.

check  the longitude    and latitude , make sure they are correct and not mixed up

ensure that the  BUC is turned on

i had a similar situation and  those steps helped.

regards
shaibu
sbemabino@yahoo.com
Back to top
 
 
IP Logged
 
pgannon
Senior Member
★★★
Offline



Posts: 109
Reply #5 - Jul 11th, 2007 at 7:39pm  
Is your problem fixed?

Could be you have the polarity wrong and you need to rotate the BUC from horizontal to vertical or vice versa.

Is the modem putting out correct voltage on the TX port?  Do you have the same, or very close voltage at the end of the cable, by the BUC? 

If so, then the BUC is probably bad.  Did you try a "known good" one?

Pat
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #6 - Dec 14th, 2007 at 8:01pm  
Hi Guys...

I think the BUC LO Frequency on the profile used when making an option file might be wrong.....
Can you confirm the make of your BUC and part number....

Regards,
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1