Advertisment: Broadband via satellite
Advertisment: Planet Earth rotating animation

www.satsig.net

Satellite Internet Forum.

Welcome, Guest.        Forum rules.
      Home            Login            Register          
Pages: 1

Netmodem II Plus Problem or ISp

(Read 2864 times)
Ex Member
Ex Member


Oct 22nd, 2007 at 10:48am  
Hello Good day. My modem takes too much time to lock TX then NET. sometimes as much as 2hrs. on re alignment I got signal strength of 16.8v. My snr is 11.6.
What cld be my problem pls.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Oasis Networks
Senior Member
★★★
Offline



Posts: 232
Reply #1 - Oct 22nd, 2007 at 12:06pm  
what version do you have?
Back to top
 

www.oasisnetworks.net - Oasis Networks - Online with you!
IP Logged
 
TDMAMike
Senior Member
★★★
Offline



Posts: 826
Reply #2 - Oct 22nd, 2007 at 12:08pm  
Sounds like you are properly pointed. 

My guess is that your initial power is set either too HIGH, or too LOW in your options file and your busrts are arriving at the hub either above, or below the UCP parameters (Uplink Control parameters) defined in the config at the Hub.   

You need to talk with the provider and determine the best setting.  I am almost certain that this is the case. Most HNOs have their UCP set to 9 or 10 db C/N (Sweet spot). If you arrive too high or too low from that value you arent getting in. 

NMII+s are legacy modems.  You might want to consider upgrading if it is in your budget.
Back to top
 

Regards, &&&&M
 
IP Logged
 
Ex Member
Ex Member


Reply #3 - Oct 26th, 2007 at 1:27pm  
Thanks man. I am most grateful. Let me get across to my ISP. Thanks
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1